Ebrod magazin

Ebrod portal osnovan je prije deset godina kao jedan od prvih informativnih portala na području Brodsko-posavske županije. Zajednicu portala čini preko 35 000 čitatelja.

Svakodnevne teme kao što su zbivanja u gradu, politici i društvenom životu obilježile su protekle godine postojanja portala. Sada, u 2022. godini vlasnica portala željela je napraviti promjenu koja donosi novu, pozitivnu energiju i novu tematiku portala.

Promjenu iz informativnog prema lifestyle portalu.

 

Redizajn vizualnog identiteta

Budući da je riječ o značajnoj tematskoj promjeni, bilo je važno napraviti potpuno novi branding. Htjeli smo dobiti jedinstveni logotip koji je svjež, prozračan i elegantan.

Od elemenata logotipa imali smo slovo “e” i riječ “Brod”. Tako smo dizajnirali vizualni identitet gdje slova E i B razdvaja i spaja paralelna linija. Bilo je važno dizajnirati samostalni simbol koji će se koristiti za web aplikacije.

Ovom opcijom dobili smo snažan simbol i tako riješili potrebu portala za ikonom i svim umanjenim verzijama logotipa.

Promjena portala bi trebala biti postupna, a opet jasno vidljiva, zbog čega smo predložili dodatak riječi “magazin” u dosadašnji naziv. Tako je Ebrod uistinu postao magazin i dobio potpuno novu komunikacijsku snagu.

ebrod logotip

Tipografija

Budući da je ovo tipografski logotip, izgled tipografije igra glavnu ulogu. Odabrali smo Avoda elegantni sans serifni font iz Typefactory. Za ostalu komunikaciju i web koristili smo Open sans iz baze Google fontova.


Boja branda

Prijašnje boje branda bile su ljubičasta i siva. Budući da smo htjeli osvježiti a opet zadržati cijelu priču, odabrali smo pastelnu ljubičastu. Ona se koristi kao sekundarna boja u podlozi logotipa i kao lajtmotiv za društvene mreže.Upravo je definicija boja ključna pri komunikaciji i konzistentnosti brenda. Posebno za lifestyle portal koji često komunicira tekstualnim objavama na društvenim mrežama.

Ebrod magazin

Ebrod magazin sada donosi osvježenje na brodskoj sceni portala s namjerom da raste i izvan nje. Sprema se hrpa novih sadržaja, planovi su veliki ali i ostvarivi.

Pogledajte kako izgleda novi Ebrod magazin.

Usluga

  • Branding
  • Dizajn logotipa

Klijent

  • Ebrod portal
error: Content is protected !!