505 caffe bar

Dora Martinović, poznata kao @dorica505 početkom godine, sa suprugom i njihovim prijateljem, otvorila je neodoljivi cafe bar 505. Bar je otvoren u Španskom na adresi Miroslava Milića 4  i pravi je raj za sve ljubitelje kvalitetne kave, vrhunskih slastica i predivnog interijera.


505 caffe bar

“Caffe bar 505 zamislila sam kao prostor gdje se održavaju razni događaji i gdje ljudi mogu zajedno uživati u različitim aktivnostima. Bit će ovo i mjesto za razne evente i buvljake, kao i book club.”


505 Branding

Sve je započelo na jesen kada smo počeli razvijati branding za 505 bar. Osnovna ideja proizlazila je iz dizajna interijera za koji je zaslužan KAKO studio, a ideja za glavnu boju branda nastala je kada smo vidjeli plavu MOUSTACHE stolicu.

dizajn cjenika caffe bar


“Željeli smo stvoriti jednostavan prostor koji odiše minimalizmom uz dašak eklektike. Svijetli tonovi, igra tekstura, mikrocement na podu i na namještaju osvježili su zatečeni prostor, a dodatno je vizualno otvoren ostakljenim centralnim kubusom.“

Bilo je važno napraviti “jednostavan” logotip ali sa zanimljivim twistom. Tako je nastao tipografski logotip koji se sastoji od središnjeg kruga i 2 polukruga koji su zapravo donji dijelovi broja 5. Logotip je odabran, a  dizajn broja 5 ujedno podsjeća na slovo D.

505 logotip


Uz logotip 505 nismo željeli koristiti cafe bar nego smo osmislili slogan – “Every moment is brewed to perfection”. Time smo suptilno naglasili o čemu je riječ i dobili još bolji vizualni efekt.

Kada smo definirali boju, tipografiju i logotip, dizajnirali smo branding materijale koji se spontano provlače kroz cijeli bar.


505 Book Club

Dizajnirali smo neonski znak 505 BookClub. Boja znaka je plava branding boja te dodatno doprinosi ukupnom osjećaju branda.

book club neonski znak dizajn

“Koncept funkcionira na principu “leave a book, grab a book”. Gosti mogu donijeti svoje knjige od doma, ostaviti ih za druge i uzeti nešto novo za čitanje.”

Za book club smo napravili i cool bookmark na koji možete napisati svoju poruku i tako komunicirati s ostalim čitateljima malog kluba.


bookmark dizajn

Napravili smo stickere za coffee to go šalice u formi 505 logotipa ispod kojeg se nalaze slogani kao i 505 Carbs club za pakiranje kroasana to go.

Dora Martinović 505 caffe bar

Moramo priznati da je ovo jedan od najljepših kafića u gradu s ponudom i estetikom kakvu baš volimo.

Foto: Može team, Karmen Poznić Božić

505 caffe bar

  • Branding
  • Dizajn logotipa
  • Dizajn ambalaže
error: Content is protected !!