Swanky Monkey Clothing

Eco-friendly način života i pronalaženje ekološki uzgojenih materijala novi je imperativ za održivu budućnost. Materijali za svakodnevnu upotrebu, još važnije, materijali koje nosimo na koži. 

Organski pamuk

Pamuk je najraširenije tekstilno vlakno te više od 70% proizvodnje otpada na pamuk. Pojavom novih tehnologija i eco-friendly svjetonazora počinje se proizvoditi pamuk bez upotrebe kemijskih gnojiva i pesticida tzv ORGANSKI PAMUK.

Organski pamuk je sjeme originalnih biljaka, što znači da nije genetski modificirano, a sva sredstva koja se dodaju u procesu uzgoja su organskog porijekla i ekološki prihvatljiva. Takvim načinom uzgoja dobiva se materijal za izradu tekstila bez štetnih toksina koji bi mogli iritirati kožu, a budući da proces izrade ne uključuje izbjeljivanje, bojanje i omekšavanje materijala raznim kemikalijama, odjeća šivana od organskog pamuka može potrajati i do 5 puta dulje od odjevnih predmeta izrađenih od konvencionalnih materijala.

Organsji pamuk

Swanky Monkey Clothing

Ekipa iz Swanky Monkey Hostela prepoznala je vrijednost organskog pamuka i odlučila osnovati brand odjeće koji je šivana isključivo od organskog pamuka. Prije razvoja branda bilo je važno skupiti certifikate kao što su OCS (Organic Content Standard) i PETA koji označava da nikakvi životinjski proizvodi nisu uključeni u proces stvaranja ovih materijala.

Pri brandingu Swanky Monkey Clothing željeli smo stvoriti osjećaj prirodnog, organskog i ekološkog koristeći mint zelenu boju. Logotip proizlazi iz tvornice na čijim temeljima je izgrađen Swanky Monkey hostel. Skraćena verzija logotipa je SMC koji je i glavni prepoznatljivi motiv koji se koristi na odjeći.

Dizajnirali smo majice sa karakterističnim centralnim položajem logotipa. Logotip je štikan koncem kako bi majica trajala duže, bez obzira koliko ju puta operete. 

Organski pamuk brend

Osmislili smo ključne boje organskog pamuka koje će se koristiti u svim proizvodima – off white, crna i mint green.

Proizvodi koji će se nalaziti u prvoj ljetnoj unisex kolekciji su majice, torbe i kape.

SMC Kids

Osim odjeće za odrasle dizanirali smo i liniju za najmlađe. Karakterističan motiv Swanky Monkey – majmun, izveden je u maskirno – lila boji za djevojčice i maskirno – zelenoj za dječake. 

Swanky Monkey Clothing Kids

Majice su također od ogranskog pamuka i isključivo u bijeloj boji koja je idealna za vruće ljetne dane.

Eco-friendly način života

Kupnjom proizvoda od organskog pamuka brinete o sebi, svom zdravlju, ali i o okolišu.

Podržavate zelenu industriju i toxic free uzgoj i proizvodnju. Iako su razlike između organskog i konvencionalnog pamuka na prvi pogled možda male, svi znamo da male stvari čine razliku.

Ovo su samo počeci za SMC brand, a čeka nas još dugi put do standardizacije korištenja organskih materijala i eco – friendly života.

Mi vjerujemo u ovu priču, a vi se uvjerite sami.

Usluga

  • Grafički dizajn
  • Branding
  • Fotografija
  • Modni dizajn
  • Dizajn ambalaže

Klijent

  • Swanky
error: Content is protected !!